Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Hedefturan - Türk Dünyasının Dinmez Sesi
  • Türk Dünyası
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Yazarlar
  • Menü
    • Kültür Sanat
    • Turizm
    • Türk Mutfağı
    • İş Dünyası
    • Askeri
    • Dünyadan
    • Spor
    • İletişim
    • Site İçi Ara
Bildirimler
  • AnasayfaAnasayfa
  • İçerikleriniz
  • Beğeniler
  • Takipler
  • Geçmiş
Üye Ol - Destekle
Hedefturan - Türk Dünyasının Dinmez SesiHedefturan - Türk Dünyasının Dinmez Sesi
Aa
Ara
  • Hızlı Erişim
    • Anasayfa
    • İçerikleriniz
    • Takipler
    • Beğeniler
    • Geçmiş
    • İletişim
  • Kategoriler
    • Türk Dünyası
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Yazarlar
    • İş Dünyası
    • Dünyadan
    • Spor
    • Kültür Sanat
    • Turizm
    • Türk Mutfağı
    • Askeri

Yeni Haberler

En son güncellenen haberleri okuyun!
Geleneksel Türk Oyunları – Esir

Geleneksel Türk Oyunu – Esir

Türk Devletleri Teşkilatı nedir, üyeleri kimler, ne zaman kuruldu?

Ekim Ayında Tarihte neler oldu?

Bize Ulaşın

Bizi sosyal medyada bulun
75 Takipçiler Beğen
55 Takipçiler Takip Et
76 Abone Abone
Bir hesabınız mı var? Giriş Yap
Tüm hakkı Saklıdır. 2023 Hedefturan.com.tr
Türk Mutfağı

Konya Mutfağından Yöresel Yemek Tarifi: Patlıcan Orta Kebabı

Konya'ya özgü lezzetler listemizde sırada patlıcan orta kebap var. Patlıcan ve etin harika bir birleşimi olan bu lezzetli yemeği yapmaya hazırsanız, işte tarifi:

hedefturan
Son Güncelleme: 7 Ekim 2023 - 12:19
Gönderen hedefturan Yorum yap
Paylaş
1 Dakikada Okunur
Konya Mutfağından Nefis Bir Yemek Tarifi: Patlıcan Orta Kebabı
PAYLAŞ

Konya’ya özgü lezzetler listemizde sırada patlıcan orta kebap var. Patlıcan ve etin harika bir birleşimi olan bu lezzetli yemeği yapmaya hazırsanız, işte tarifi:


Patlıcan Orta Kebabı İçin Gerekli
 Malzemeler:

  • 1 kg patlıcan
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3 domates
  • 3 yeşil biber
  • 2 kaşık salça
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • kuzu kaburga (etleri sıyrılmamış olacak)

Patlıcan Orta Kebabının Yapılışı:

Konya’ya özgü Patlıcan Orta Kebabı yapımına öncelikle patlıcanlarla başlayalım.

Patlıcanlar alacalı soyulup yaklaşık 2cm boyunda doğranıp tuzlu suda bekletelim.

Bir tencereye iki tarafı mühürlenmiş kaburga eti koyalım.

Üzerine 1 su bardağı su eklenerek kısık ateşte pişmesini sağlayalım.

Şimdi kebabı yapacağımız tencereye zeytinyağını koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.

Salçasını ekleyip kokusu çıktıktan sonra 1 adet biber ve domatesi küp küp doğrayıp üzerine ekleyelim.

Daha sonra kaburga etimizi tencerenin ortasına yerleştirelim üzerine patlıcanı koyup kalan küp küp doğranmış domates ve biberleri de ekleyerek tuzunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Suyunu sık sık kontrol edelim ve gerekirse 1 çay bardağı su ilave edelim. Piştikten sonra geniş bir tabağa ters çevirip üzerine maydanoz doğrayıp servis edebilirsiniz.

Afiyetle…

ETİKETLER: konya, orta kebabı, patlıcan
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Twitter Bağlantıyı kopyala Yazdır
Yorum Yap Yorum Yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazarlar

avatar for ERSOY AYDINERSOY AYDIN
Türk Oğlu Türk
avatar for HARUN VURALHARUN VURAL
Turan Hedefiyle Devam
avatar for SİNAN POLATSİNAN POLAT
Hedef Turan: Türk Dünyasının Birleşme İdeali
Hava Durumu
15°C
İstanbul
parçalı bulutlu
16° _ 15°
88%
4 km/saat
Çar
21 °C
Per
22 °C
Cum
23 °C
Cts
18 °C

En çok okunanlar

Sizin İçin Seçtiklerimiz

İlginizi çekebilecek diğer makale ve haberler..
Eskişehir’in Meşhur Tatlısı: Met Helvası
Türk Mutfağı

Eskişehir’in En Meşhur Tatlısı: Met Helvası

Türk MutfağıKültür Sanat

Japonya’da Türk Devletleri Yemek ve Kültür Festivali büyük bir ilgiyle karşılandı.

1
Orta Asya’dan Anadolu’ya “Türk Coğrafyasında Ekmek Kültürü”
Türk Mutfağı

Orta Asya’dan Anadolu’ya “Türk Coğrafyasında Ekmek Nasıl Yapılır”

Türk Mutfağı

Kazakistan’da Yemek Kültürü Ünlü Yemekleri Neler İşte Kazak Mutfağı

5
osmanlı lokumu
Türk Mutfağı

Osmanlı Sarayından Dünyaya Yayılan Tad: Türk Lokumu

Eski Türklerde İçecek Kültürü ve Tarçın Çayı
Türk Mutfağı

Eski Türk Toplumlarının İçeceklere Dair Gelenekleri ve Tarçın Çayı

1
Azerbaycan’ın Yemek Kültürü ve En Meşhur Azerbaycan Yemekleri
Türk Mutfağı

Azerbaycan’ın Zengin Yemek Kültürü ve En Tanınmış Azerbaycan Yemekleri

Türk Mutfağı

Şah Pilavı tarifi! Masterchef Şah Pilavı nedir, nasıl yapılır?

1
Daha Fazla Göster
Hedefturan - Türk Dünyasının Dinmez Sesi

Türk Dünyası’nın Dinmez Sesi..
Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan

Menü:
  • Türk Dünyası
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • İş Dünyası
  • Kültür Sanat
  • Yazarlar

Hesabım

  • İçerikleriniz
  • Beğeniler
  • Geçmiş
  • Takipler

Hakkımızda

  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • Yazar Olun!
  • İletişim

Turan’a giden yolda en son haberler, güncel ve özgün manşetler,  son dakika haberleri, çok özel videolar, özel röportajlar, Turan Coğrafyasında bütün konuların tek adresi Hedefturan.com.tr. Haber içerikleri, Yazar İçeriklerimiz izin alınarak veya kaynak gösterilerek kullanılabilir.

Hoşgeldiniz!

Hesabınıza Giriş Yapınız

Kayıt Ol Şifremi Unuttum?