Konya’ya özgü lezzetler listemizde sırada patlıcan orta kebap var. Patlıcan ve etin harika bir birleşimi olan bu lezzetli yemeği yapmaya hazırsanız, işte tarifi:
Patlıcan Orta Kebabı İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 kg patlıcan
- 2 orta boy kuru soğan
- 3 domates
- 3 yeşil biber
- 2 kaşık salça
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- kuzu kaburga (etleri sıyrılmamış olacak)
Patlıcan Orta Kebabının Yapılışı:
Konya’ya özgü Patlıcan Orta Kebabı yapımına öncelikle patlıcanlarla başlayalım.
Patlıcanlar alacalı soyulup yaklaşık 2cm boyunda doğranıp tuzlu suda bekletelim.
Bir tencereye iki tarafı mühürlenmiş kaburga eti koyalım.
Üzerine 1 su bardağı su eklenerek kısık ateşte pişmesini sağlayalım.
Şimdi kebabı yapacağımız tencereye zeytinyağını koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
Salçasını ekleyip kokusu çıktıktan sonra 1 adet biber ve domatesi küp küp doğrayıp üzerine ekleyelim.
Daha sonra kaburga etimizi tencerenin ortasına yerleştirelim üzerine patlıcanı koyup kalan küp küp doğranmış domates ve biberleri de ekleyerek tuzunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Suyunu sık sık kontrol edelim ve gerekirse 1 çay bardağı su ilave edelim. Piştikten sonra geniş bir tabağa ters çevirip üzerine maydanoz doğrayıp servis edebilirsiniz.
Afiyetle…