Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Hedefturan - Türk Dünyasının Dinmez Sesi
  • Türk Dünyası
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Yazarlar
  • Menü
    • Kültür Sanat
    • Turizm
    • Türk Mutfağı
    • İş Dünyası
    • Askeri
    • Dünyadan
    • Spor
    • İletişim
    • Site İçi Ara
Bildirimler
  • AnasayfaAnasayfa
  • İçerikleriniz
  • Beğeniler
  • Takipler
  • Geçmiş
Üye Ol - Destekle
Hedefturan - Türk Dünyasının Dinmez SesiHedefturan - Türk Dünyasının Dinmez Sesi
Aa
Ara
  • Hızlı Erişim
    • Anasayfa
    • İçerikleriniz
    • Takipler
    • Beğeniler
    • Geçmiş
    • İletişim
  • Kategoriler
    • Türk Dünyası
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Yazarlar
    • İş Dünyası
    • Dünyadan
    • Spor
    • Kültür Sanat
    • Turizm
    • Türk Mutfağı
    • Askeri

Yeni Haberler

En son güncellenen haberleri okuyun!
Geleneksel Türk Oyunları – Esir

Geleneksel Türk Oyunu – Esir

Türk Devletleri Teşkilatı nedir, üyeleri kimler, ne zaman kuruldu?

Ekim Ayında Tarihte neler oldu?

Bize Ulaşın

Bizi sosyal medyada bulun
75 Takipçiler Beğen
55 Takipçiler Takip Et
76 Abone Abone
Bir hesabınız mı var? Giriş Yap
Tüm hakkı Saklıdır. 2023 Hedefturan.com.tr
Türk Mutfağı

Şah Pilavı tarifi! Masterchef Şah Pilavı nedir, nasıl yapılır?

En nefis Şah Pilavı tarifi nasıl yapılır? Şah Pilavı için hangi malzemelere ihtiyaç duyulur? İşte cevaplar:

hedefturan
Son Güncelleme: 27 Ağustos 2023 - 20:36
Gönderen hedefturan Yorum yap 1
Paylaş
2 Dakikada Okunur
PAYLAŞ

Bugün Masterchef programında oldukça lezzetli yemekler sergilendi. İzleyicilerin büyük bir ilgiyle takip ettiği konulardan biri de Şah Pilavı tarifiydi. En nefis Şah Pilavı tarifi nasıl yapılır? Şah Pilavı için hangi malzemelere ihtiyaç duyulur? İşte cevaplar:

İçerikler
ŞAH PİLAVI NEDİR, NE DEMEK? ŞAH PİLAVI HANGİ ÜLKEYE AİTTİR?ŞAH PİLAVI İÇİN MALZEMELER NELERDİR?ŞAH PİLAVI NASIL YAPILIR?

Şah Pilavı, Azerbaycan mutfağına ait özel bir pilav türüdür.

  • 2 su bardağı uzun tane beyaz pirinç
  • 500 gr dana eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 büyük soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 su bardağı kuş üzümü (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı doğranmış badem veya fıstık (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1/2 çay bardağı nar ekşisi veya limon suyu
  • Tuz, karabiber, safran (isteğe bağlı)
  • Tarçın çubuğu veya toz tarçın (isteğe bağlı)

Pirinci yıkayın ve 30 dakika kadar suda bekletin. Ardından süzün.

Etleri tencereye alın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kendi yağında kavurun.

İnce doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

Haşlanmış nohutları ve isteğe bağlı olarak kuş üzümünü ekleyin. Karıştırarak kavurmaya devam edin.

Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak safranı veya tarçını ekleyin.

Pirinçleri ekleyin ve karıştırarak kavurun. Pirinçlerin rengi değişene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.

Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Nar ekşisi veya limon suyunu ekleyin ve karıştırın.

Üzerini bir havlu veya kağıt havlu ile örtün, kapağını kapatın ve en düşük ateşte 15-20 dakika demlemeye bırakın.

İsteğe bağlı olarak badem veya fıstığı hafifçe kızartın.

Pilavı servis tabağına alın. Üzerine kızarmış badem veya fıstığı serpin.

Şah Pilavını servis yapmadan önce karıştırmadan önce tane tarçın veya tarçın tozuyla süsleyebilirsiniz.

Bu özel pilav Azerbaycan mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Afiyet olsun!

ETİKETLER: azerbaycan şah pilav, şah pilavı
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Twitter Bağlantıyı kopyala Yazdır
Yorum Yap Yorum Yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazarlar

avatar for ERSOY AYDINERSOY AYDIN
Türk Oğlu Türk
avatar for HARUN VURALHARUN VURAL
Turan Hedefiyle Devam
avatar for SİNAN POLATSİNAN POLAT
Hedef Turan: Türk Dünyasının Birleşme İdeali
Hava Durumu
20°C
İstanbul
parçalı bulutlu
20° _ 20°
83%
4 km/saat
Cum
25 °C
Cts
20 °C
Paz
20 °C
Pts
20 °C
Sal
18 °C

En çok okunanlar

Sizin İçin Seçtiklerimiz

İlginizi çekebilecek diğer makale ve haberler..
Eskişehir’in Meşhur Tatlısı: Met Helvası
Türk Mutfağı

Eskişehir’in En Meşhur Tatlısı: Met Helvası

Konya Mutfağından Nefis Bir Yemek Tarifi: Patlıcan Orta Kebabı
Türk Mutfağı

Konya Mutfağından Yöresel Yemek Tarifi: Patlıcan Orta Kebabı

Türk MutfağıKültür Sanat

Japonya’da Türk Devletleri Yemek ve Kültür Festivali büyük bir ilgiyle karşılandı.

1
Orta Asya’dan Anadolu’ya “Türk Coğrafyasında Ekmek Kültürü”
Türk Mutfağı

Orta Asya’dan Anadolu’ya “Türk Coğrafyasında Ekmek Nasıl Yapılır”

Türk Mutfağı

Kazakistan’da Yemek Kültürü Ünlü Yemekleri Neler İşte Kazak Mutfağı

5
osmanlı lokumu
Türk Mutfağı

Osmanlı Sarayından Dünyaya Yayılan Tad: Türk Lokumu

Eski Türklerde İçecek Kültürü ve Tarçın Çayı
Türk Mutfağı

Eski Türk Toplumlarının İçeceklere Dair Gelenekleri ve Tarçın Çayı

1
Azerbaycan’ın Yemek Kültürü ve En Meşhur Azerbaycan Yemekleri
Türk Mutfağı

Azerbaycan’ın Zengin Yemek Kültürü ve En Tanınmış Azerbaycan Yemekleri

Daha Fazla Göster
Hedefturan - Türk Dünyasının Dinmez Sesi

Türk Dünyası’nın Dinmez Sesi..
Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan

Menü:
  • Türk Dünyası
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • İş Dünyası
  • Kültür Sanat
  • Yazarlar

Hesabım

  • İçerikleriniz
  • Beğeniler
  • Geçmiş
  • Takipler

Hakkımızda

  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • Yazar Olun!
  • İletişim

Turan’a giden yolda en son haberler, güncel ve özgün manşetler,  son dakika haberleri, çok özel videolar, özel röportajlar, Turan Coğrafyasında bütün konuların tek adresi Hedefturan.com.tr. Haber içerikleri, Yazar İçeriklerimiz izin alınarak veya kaynak gösterilerek kullanılabilir.

Hoşgeldiniz!

Hesabınıza Giriş Yapınız

Kayıt Ol Şifremi Unuttum?